Travel Journal

verslag Dubai

(Tuesday 10 November 2009) by fietsendeknarren
Als we vroeg in de morgen (en 4 uur is vroeg) opstaan om naar het vliegveld te gaan is het nog donker maar is er al genoeg leven op straat. De bedoeling is dat we om 5 uur aanwezig zijn op het vliegveld zodat onze fietsen ingepakt kunnen worden, er is ons verteld dat we dat niet zelf hoeven doen. Het is 10 kilometer fietsen in het donker met heel weinig straatverlichting en veel glas op straat, en m'n angst voor een lekke band was niet onterecht maar gelukkig is dat niet gebeurd en komen we op tijd op het vlliegveld. Tot onze verbazing is er niemand aanwezig en is alles nog gesloten, :-?we hadden nog makkelijk eeen uurtje kunnen slapen. Er komt een schoonmaker aanlopen die onze fiets begint in te pakken met een paar armzalig stukken karton en wat touw. 8-OLater bij de inpakbalie waar mijn fiets ingepakt wordt gaat het niet veel beter. Als we op Dubai aankomen is er van de verpakking niet veel meer over en onze fietsen zijn licht, gelukkig maar licht beschadigd. We nemen het goedkoopste hotel, kosten nog altijd 85 dollar maar wel heel luxe. Omdat we vroeg zijn besluiten we om gelijk onze vlucht naar India te regelen. Tot onze verbazing kunnen we geen one way ticket kopen maar moeten we een return ticket kunnen tonen aan de immigratie dienst. De volgende dag loopt Willem naar de bank om geld te wisselen en komt langs een fietsenwinkel. Willem vraagt aan de man of hij fietsen kan inpakken en ja hoor de man pakt ze keurig voor ons in. We hoeven er niets aan te doen en dat allemaal voor een kleine vergoeding. S'middags naar een shoppingmal geweest en je weet niet wat je ziet groot groter groots en dit was niet eens de grootste, die heeft 1200 winkels en 40 restaurants. Er zijn er verschillenden eigenlijk is Dubai een groot winkelcentrum met daar tussen hotels en flats en in sommige wijken de mooiste villa's. Heet is het er ook in Dubai. Er wonen heel veel mensen uit Pakistan, India, Egypte en Philipijnen, wonen er eigenlijk wel arabieren? Ja, die herken je aan hun kleding. Ik vind het heel mooi zoals ze gekleed gaan, spierwit en lang voor de mannen
IMG_2840.jpg
en jammer genoeg zwarte, maar mooie versierde gewaden voor de vrouwen, heel elegant. Het land zelf is voor ons heel herkenbaar, je ziet hier de westerse wereld weer. Alleen in een hele luxe vorm. Dit is allemaal gebouwd in de afgelopen veertig jaar. Het ziet er heel duur uit en je ziet de meest gekke gebouwen, een gebouw in de vorm van een vliegtuig b.v. (opleidingscentrum voor piloten) ook de infrastructuur is heel modern met brede wegen en veel ongelijk vloerse kruisingen, maar ook hier is het file rijden ( met veel dure auto's) dus zijn ze aan een groot bovengronds metro netwerk begonnen. Met de prijzen valt het overigens wel mee, die zijn niet extreem duur, toch kun je hier je geld wel kwijt aan exclusieve zaken b.v. dure juwelen en zoals op de foto een telefoon bezet met diamanten.
IMG_2814.jpg
De meest dure auto's zoals Lamborghini, zijn hier niet ongewoon en alle duren merken die er maar te koop zijn kun je hier vinden. Maar het meest krankzinnige van allemaal is dat je hier kunt skien midden in de zandbak die Dubai toch eigenlijk is.
IMG_2863.jpg
We hebben een tour met een open toeristen bus gemaakt langs alllerlei interesanten gebouwen zoals het Burj Al Arab hotel, het enige in de wereld met zeven sterren.
IMG_2857.jpg
(Er zijn minstens veertig hotels met 5 sterren, de sterren van ons hotel konden we niet vinden) :-( over een van de palm eilanden, de huizen die daar op stonden vielen me overigens erg tegen allemaaal hetzelfde en somber van kleur, langs Burj Dubai het hoogste gebouw ter wereld, 800 meter hoog dat is eigenlijk goed te zien doordat de andere wolkenkrabbers hierbij in het niet vallen. Toch was het leuker om langs het museum te gaan, daar kon je nog iets van het oude Arabie terug vinden
IMG_2833.jpg
en ook de oude sjeik huizen zijn aardig, maar het mooiste van alles is toch de haven, je weet niet wat je ziet. In het moderne Dubai ligt in de creek nog een ouderwetse haven, met alle goederen op de kade naast de ouderwetse schepen, klaar om te laden en naar India of Afrika te varen.
IMG_2851.jpg
We zijn drie dagen in Dubai geweest en dat is ook genoeg, de mensen zijn er aardig en na Iran was het erg prettig dat alles werkten zoals wij dat gewend zijn. Nu zitten we in India maar daarover later meer.

  • Dubay by Pa van Vierzen
  • reply by ZROB
  • intermezzo dubai by voor en tegen wint
  • kopen kopen kopen haha by mettina
  • hai Willem! by Loek
  • Idem by Gerard
  • Veel plezier in India by Ivon


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2018 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active